Ritüel ve Rutinlerden Rota ve Ritimlere

DPÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen Ritüel ve Rutinlerden Rota ve Ritimlere başlıklı sergi 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü 10.00-19.00 arasında, Frigler’den Günümüze başlıklı dinleti ise aynı gün saat 20.00'de Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini Köyü'nde gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikler, Üniversitemiz tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Evrim Koç'un üstlendiği Ritüel ve Rutinlerden Rota ve Ritimlere - Sürdürülebilir Miras Markalaşması Yolunda Çok Katmanlı ve Çok Yönlü Bir Tarihi Kırsal Peyzajı, Toplumda ve Mekânda Keşfetmek ve Tasarlamak: Ayazini (Afyonkarahisar) isimli proje kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Ritüel ve Rutinlerden Rota ve Ritimlere başlıklı sergi kapsamında proje ara ürünleri gezilerek Frigler’den Günümüze konulu dinleti Anadolu Müzik Kültürleri Derneği tarafından icra edilmiştir. Proje ile mekâna ve topluma ilişkin proje ara ürünleri ve mekâna özgü ezgiler, mekânın içinde & mekânın kullanıcıları ile buluşmuştur.

Böylece hem projenin süreci yerleşim sakinleri ile buluşabilmiş hem de il düzeyinde projenin tanınırlığına katkı sağlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, Pazartesi